nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Mellnagyobbítás

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Mi az a mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás az egyik legnépszerűbb kozmetikai beavatkozások közé tartozik, mivel nagymértékben javíthatja a nők elégedettségét a megjelenésükkel kapcsolatban, illetve megadhatja nekik a vágyott önbizalmat. A mellnagyobbítást a keblek növelése érdekében végzik, megnövelve a kosárméretet, hogy összességében a test fiatalosabb, nőiesebb legyen.

Mikor lehet szükség a beavatkozásra?

 • Azok a nők, akiknek a genetika miatt kicsi vagy aszimmetrikus a mellük, mellnagyobbítással nagyobb volument és természetesnek tűnő eredményeket érhetnek el.
 • A terhesség és a szoptatás gyakran vezet a mellméret csökkenéséhez, és a mell deflált megjelenését okozza. A mellnagyobbítással visszaállítható a mell eredeti térfogata vagy megnagyobbítható.
 • Ha egy korábbi mellműtét nem volt kielégítő vagy komplikációkkal járt, egy másodlagos beavatkozással elvégezhető a korrekció.
 • Az öregedés, a terhesség és a jelentős súlyvesztés a mellek megereszkedését és rossz alakját okozhatja. A mellnagyobbítás (amelyet gyakran mellfelvarrással együtt végeznek) javíthatja a mellek alakját, és fiatalosabb megjelenést biztosíthat.

Milyen mellimplantátumok léteznek?

Alapvetően kétféle mellimplantátum létezik: a szilikonos és a sóoldatos. Azt, hogy melyikre van szükség a beavatkozással szemben támasztott elvárások döntik el. Általánosságban elmondható, hogy a mellnagyobbítást végző páciensek többsége a szilikon implantátumokat választja, mivel ezek kinézetre, tapintásra és mozgásra nagyon hasonlóak a természetes mellszövethez.

Szilikon implantátumok

 • 22 éves vagy idősebb nők számára engedélyezettek
 • Előre feltöltött szilikon géllel
 • A sóoldatos implantátumoknál alacsonyabb a szakadás aránya
 • Állítólag természetesebb érzés, mint a sóoldatos implantátumoké

Sóoldatos implantátumok

 • 18 éves vagy idősebb nők számára engedélyezettek
 • A behelyezés után steril sós vízzel töltik fel
 • Ha megreped, az azonnal észrevehető lesz
 • A méret a műtét során módosítható

A mell nagyobbítása céljából más módszerek is használható. Például a zsírtranszfer. Ennél a minimálisan invazív eljárásnál kíméletes zsírleszívással távolítják el a zsírt a test olyan területeiről, mint a has, a csípő vagy a comb. A zsírsejteket megtisztítják, majd a mellekbe injektálják. Ez a kezelés megfelelő lehet azon páciensek számára, akik a szerényebb mellnagyobbítás természetesebb módját keresik.

Kerek és könnycsepp formájú implantátumok

Az implantátumok kerek és könnycsepp alakban kaphatók. A kerek implantátum nagyobb teltséget biztosít a mell felső részében. A könnycsepp implantátum a mell alsó részén biztosít nagyobb teltséget. A könnycsepp alakú implantátumokat általában olyan pácienseknél használják, akik természetes hatást szeretnének elérni.

Hol történik a bemetszés?

A leggyakoribb mellnagyobbító bemetszés a periareoláris bemetszés (a mellbimbó vagy az areola körül) és az emlő alatti bemetszés (a mell alatt, ahol az a törzzsel találkozik). Mindkét metszési lehetőség esetén a hegek könnyen elrejthetők. Egyéb bemetszési helyek közé tartozik a hónalj és a köldök.

A beavatkozás menete

Az első konzultáció alkalmával a plasztikai sebész megismeri a páciens kórtörténetét, azt hogy milyen gyógyszereket szed. A beteg elmondja az igényeit, az orvos pedig felvázolja, hogy az anatómiai jellemzők figyelembe vételével ez milyen eljárással valósítható meg

Sebész részletesen áttekinti a műtéttel kapcsolatos tudnivalókat. Általában a pácienseknek a műtét előtt legalább két héttel kerülniük kell a dohányzást és a gyulladáscsökkentő gyógyszerek (pl. aszpirin és ibuprofen) szedését. Egyes vitaminok és étrend-kiegészítők is okozhatnak problémákat, agy ezeket is el kell hagyni.

A mellnagyobbítást általában általános érzéstelenítésben végzik, és körülbelül két órát vesz igénybe. A konzultáció során egyeztetett technikák alapján a sebész az implantátumokat a mellizom fölé vagy alá helyezi. A bemetszéseket leggyakrabban vagy a mellbimbók vagy a mellbimbók körül, a mellek alatt a ráncnál vagy a hónaljban végzik, és varratokkal zárják le.

A gyógyulás

A beavatkozás után kompressziós ruhát kell viselnie a páciensnek. A duzzanat három hét után csökken, de akár néhány hónapig is eltarthat. A műtétet követő első pár napban sok pihenésre lesz szükség, és kerülni kell a hajolást és az emelést. A legtöbb beteg egy héten belül visszatérhet a munkába, és körülbelül hat hét múlva folytathatja a rendszeres testmozgást.

Mennyire tartós az implantátum?

A mellimplantátumot a behelyezést követően átlagosan 10-15 évvel kell cserélni. Ennél korábban csak akkor van szükség a cserére, ha valamilyen probléma lép fel.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.