nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Karplasztika

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Mi a karplasztika (brachioplasztika)?

Ez a műtét eltünteti a laza, lógó bőrt és zsírt a felkaron. Az eljárás:

 • Visszaállítja a felkarok formáját
 • Tónust ad a felkarnak
 • Eltávolítja a megereszkedett bőrszövetet
 • Eltávolítja a felesleges zsírt

Mikor lehet szükség karplasztikára?

Jelentős mennyiségű testzsír elvesztése után, miközben alakja karcsúbbá válik, a bőr gyakran megereszkedik és megnyúlik. Ennek oka, hogy a bőr a hosszú ideig tartó feszülés után kezdi elveszíteni rugalmasságát. A diéta és a testmozgás nem tudja visszafordítani ezeket a hatásokat.
Gondoljon a bőrére úgy, mint a kedvenc pulóverére. Ha megnyújtaná a pulóverét vagy kölcsönadná egy nagyobb testű barátjának, legközelebb már nem állna ugyanúgy, amikor felpróbálná. Ez azért van, mert az anyag elveszíti alakját és rugalmasságát, így ahelyett, hogy jól illeszkedne, lazán lóg le a testéről. Ha azt szeretné, hogy úgy illeszkedjen, mint régen, valószínűleg szabó segítségére lesz szüksége. Hasonló történik a bőrével, miután meghízott, majd lefogyott. A plasztikai műtét gyakran az egyetlen módja annak, hogy karjait újra kontúrozza.

A műtét nagyjából két órát vesz igéynbe, az eltávolítandó szövet mennyiségétől függően. Az érzéstelenítés után a beavatkozást zsírleszívással kezdjük. A lehető legjobb esztétika érdekében csökkentjük a kar teljes kerületét a zsír eltávolításával. A zsír leszívása után a belső kar mentén a könyöktől a hónaljig terjedő bemetszést végezünk. A metszés pontos hossza a felesleges szövetek mennyiségétől függ. Egyes pácienseknél, akiknek kevés bőrük van, a hónaljra korlátozódó és a hónaljban elrejtett bemetszésre lehet szükség. Az alatta lévő szöveteket és izmokat ezután helyreállítják, hogy karjának szilárd alapot biztosítsanak. Ezután a bőrt feszesre húzzuk, a felesleges mennyiségeket pedig levágjuk, mielőtt a bemetszéseket bezárjuk.
A részletekre való kiváló odafigyeléssel és páratlan precizitással egyenes vagy íves mintázatú bemetszést végezünk. A bemetszés során ügyelünk arra, hogy megtaláljuk a legjobb módját annak, hogy a műtét utáni hegeket elrejtsük. A felesleges bőr és zsír eltávolítása után a metszéseket aprólékosan összevarrjuk, hogy határozott kontúrokat hozzunk létre.

Mennyi ideig tart a felépülés a karplasztika után?

A karplasztikát követően körülbelül 10 napig tartó lábadozási időszakban korlátoznia kell az aktivitását. Körülbelül egy hónapig ne próbáljon meg semmi nehéz dolgot felemelni vagy súlyzós gyakorlatokat végezni. A kötések és a műtéti kompressziós ruházat használata segít csökkenteni a kar duzzanatát. Idővel a hegek elhalványulnak, és karja sokkal karcsúbbnak és tónusosabbnak fog tűnni.

Használható-e a karplasztika zsíreltávolításra?

A karplasztika nem szigorúan a felesleges bőr eltávolítására szolgál. Végezhető zsírleszívás a karokon bőrkimetszés nélkül is. A felesleges zsírt ott távolítjuk el, ahol a bőr megfelelő rugalmassággal rendelkezik, és képes természetes módon alkalmazkodni az új testkontúrokhoz. Azokban az esetekben, ahol a bőr rugalmassága gyenge, a zsírleszívás és a karfelvarrás kombinációja javasolható. A zsírleszívás és a karplasztika együttes alkalmazásával a karok általános kontúrja jelentősen javítható.

Mire számíthat a karplasztika után?

A műtét eredménye azonnal látható. A végleges eredmények eléréséhez azonban nagyjából hat hónap is szükséges lehet. A karplasztikát követően a bőr minősége jelentősen javul mind megjelenésében, mind tapintásában.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.