nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Felső ajak emelés

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Mi az ajakemelés?

Az ajakfelvarrás egy egyszerű, helyszíni műtéti eljárás a felső ajak megemelésére. Ez vagy a túl hosszú felső ajak távolságának lerövidítésére, vagy a "vörös szín" növelésére szolgál egy olyan ajak esetében, amely természeténél fogva nagyon vékony.

Milyen előnyei vannak az ajakfelvarrásnak?

A megfelelően elvégzett ajakfelvarrásnak több előnye is van. Ahogy öregszünk, a felső ajak a gravitáció hatására hajlamos megnyúlni, akárcsak az arc többi része. Ez általában azt eredményezi, hogy az ajak piros része befelé "görbül", ami a vékonyodás látszatát kelti. Ezenkívül a felső ajak lefelé esik, és eltakarja a felső fogakat, ami a szájat idősebbnek tűntetheti.  A felső ajak megrövidítésével ezek a változások megfordulnak, és az arc közepe megemelt és fiatalosabb megjelenést kap. A megnövekedett "vörös szín" az ajaknak tartósan nagyobb teltséget kölcsönöz, ami gyakran kívánatos a fiatal pácienseknél is.

Az ajakfelvarrás menete

Az évek során számos technikát alkalmaztak az ajakfelvarrás elvégzésére. Az eredeti leírások szerint a bőr eltávolítása közvetlenül az ajak felett történik, ahol a rózsaszín rész találkozik a bőrrel. Ez történhet az ajak középső részén (az "Ámor ívénél"), vagy a sarkoknál, attól függően, hogy mely részeket kell megemelni. A modernebb technikák a bemetszést közvetlenül az orra alá helyezik, így a keletkező heg kevésbé látható. Egy kis bőrcsíkot eltávolítanak, és a területet gondosan összevarrják. A "módosított" felső ajakfelvarrás az eddigi legfejlettebb technika, amely az ajak nagyobb mértékű felszabadítását és stabilabb felfüggesztését foglalja magában a hosszabb ideig tartó természetes eredmény elérése érdekében.

Kinek ajánlott az ajakfelvarrás?

Ha úgy érzi, hogy az orra és az ajka közötti távolság túl hosszú, vagy ha a felső ajka viszonylag vékony, az ajakfelvarrás megoldást jelenthet. Gyakran előfordul, hogy az ajakfeltöltéssel korábban rossz tapasztalatot szereztek azok a páciensek, akik jelentkeznek ajakfelvarrásra, és az ajkak a dús és kiegyensúlyozott helyett nehéznek és hosszúnak tűntek.

Hogyan történik az ajakfelvarrás?

Az ajakfelvarrás egy nagyon egyszerű sebészeti eljárás, amely elvégezhető önmagában vagy más arcplasztikai beavatkozásokkal (orrplasztika, arcfelvarrás stb.) kombinálva. Az eljárás a sebésszel közösen kialakított műtéti terv alapján a felső ajkán végzett bőrmegjelöléssel kezdődik. Ezután a fogászati beavatkozáshoz hasonlóan zsibbasztó gyógyszert fecskendezünk a területre. A szükséges bőrrészt közvetlenül az orr alatt óvatosan eltávolítjuk és az esetleges enyhe vérzést ellenőrizzük. A bemetszést ezután sok apró varrással lezárjuk, hogy a lehető legesztétikusabb eredményt érjük el. A beavatkozást követően a területet antibiotikumos kenőccsel fedjük le, és a varratokat néhány nappal később eltávolítjuk.

Szükség van-e érzéstelenítésre?

Ha az ajakfelvarrás az egyetlen beavatkozás, amelyet elvégeztet, akkor az könnyen elvégezhető csupán helyi érzéstelenítésben, hasonlóan a fogászati műtétekhez. Ha azonban az ajakfelvarrást további, mélyebb érzéstelenítést igénylő eljárásokkal kombinálják, akkor azt egyszerűen be kell építeni az általános tervbe.

Mennyi ideig tart az ajakfelvarrás eredménye?

A sebészi ajakfelvarrás eredményei maradandóak, azonban az Ön ajkai és az egész arca tovább érik. A normális öregedési változásokra számítani kell.

Milyen a felépülés az ajakfelvarrás után?

Közvetlenül a beavatkozást követően a felső ajak különböző mértékben fájdalmas és duzzadt lesz. A duzzanat jellemzően az első néhány napban rosszabbodik, és egyes esetekben látványos lehet. Ez a gyógyulás normális része, egyáltalán nem veszélyes. A bemetszést tisztán kell tartani és az első körülbelül egy hétben antibakteriális kenőccsel kell bekenni. A testmozgást és a megerőltetést körülbelül két hétig kerülni kell. A kezdeti gyógyulási időszak általában 2-3 hét, a kellemesebb eredmények körülbelül 2-3 hónap múlva jelentkeznek.
 

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.