nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Szemöldökemelés

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Az öregedés és a gravitációs erők hatására a szemöldök elkezd süllyedni, ami a felső szemhéjak megereszkedéséhez vezet. A homlokon kialakuló vízszintes ráncok és a szemöldök közötti függőleges vonalak dühösnek, stresszesnek vagy megközelíthetetlennek tűnhetnek.

Mi az endoszkópos szemöldökemelés?

A szemöldökfelvarrás a szemek feletti arc megfiatalítása érdekében végzett sebészeti beavatkozás. A sebész áthelyezi a homlok alatti izmokat és szöveteket, hogy korrigálja az erősen ráncos vagy megereszkedett szemöldököt, kisimítsa a homlok mély barázdáit, és fiatalosabb felső arckontúrokat hozzon létre. Az endoszkópos szemöldökfelvarrás (más néven endobrowlift) egy kevésbé invazív eljárás, amelyet egy endoszkóp segítségével, apró bemetszéseken keresztül végeznek. Az eljárás következtében a szemöldök helyreáll és megemelkedik, a ráncok eltűnnek, így az arc könnyedebb, fiatalosabb és kellemesebb megjelenést kap.

Ez a plasztikai sebészeti lehetőség a szemöldök szimmetriájának javításában is segíthet. A szemöldök ráncosodását okozó izomműködés csökkentésével a teljes szemöldök alakját megváltoztathatja.

Mikor érdemes elvégezni?

Jellemzően a 40-50 évesek körében merül fel először a szemöldökemelés gondolata, erre a korra ugyanis a szemhéjak kezdenek elnehezedni, megnyúlni, a szemöldök veszít a rugalmasságából, megjelennek a homlok felületén a jellegzetes vízszintes barázdák, a ráncok, összességében az arc megereszkedik, megjelenése pedig fáradtságot tükröz. Ha valaki szeretne ezen változtatni, akkor érdemes a szemöldökemelés mellett dönteni.

A felső vagy alsó szemhéjplasztika iránt érdeklődő páciensek gyakran profitálnak az endoszkópos szemöldökfelvarrásból, és bizonyos esetekben az endoszkópos szemöldökfelvarrás elvégzésével a felső szemhéjplasztika elvégzése teljesen szükségtelenné válhat. Ehelyett az endoszkópos szemöldökfelvarrás természetesebb eredményeket hozhat, jobban álcázott bemetszésekkel.

Más esetekben az endoszkópos szemöldökfelvarrást felső vagy alsó szemhéjplasztikával vagy arcfelvarrással együtt végzik, ezzel jelentősen javítja az általános esztétikai eredményt.

A szemöldökemelés előnyei

A szemöldökemeléssel számos hibát lehet korrigálni az arc felső részén. A beavatkozás követkeményeképpen:

 • a felső arc megfiatalodik,
 • kellemesebb lesz a megjelenés,
 • a szemöldök jobban pozícionált lesz,
 • kiemeli a szemet és az arcot,
 • búcsút lehet inteni a lógó, nehéz, egyenetlen szemöldöknek.

A beavatkozás igen kismértékű, minimális mellékhatásokkal kell számolni, az eredmény pedig hosszantartó és természetes lesz.

Kinek kell elkerülnie a beavatkozást?

Az endoszkópos szemöldökfelvarrás nem mindenkinek való. Érdemes kerülni ezt az eljárást, ha az alábbi problémák bármelyike fennáll:

 • Szemszárazságot okozó betegség
 • Hajlam a vastag hegképződésre
 • Pszichológiai instabilitás
 • Rossz általános egészségi állapot
 • Irreális kozmetikai elvárások

Hogyan történik az endoszkópos szemöldökemelés?

Az első lépés egy konzultáció, amely során az orvos és a páciens megbeszéli az célokat, az aggodalmakat, a kórtörténetet és az eljárás részleteit.

A plasztikai beavatkozás általános érzéstelenítéssel történik. Ennek elvégzése után a sebész a haj vonala mögött ejt egy bemetszést, amin keresztül egy vékony endoszkópot vezet be. Ennek segítségével egy monitoron látható a kérdéses terület és elvégezhető a homlok izmainak áthelyezése, a szövetek megemelése.

A beavatkozás után

A beavatkozást követően az arc fiatalabbnak és nyugodtabbnak fog tűnni. Érdemes a fejet párnákkal megemelni alvás közben és számolni kell a műtét utáni véraláfutással és duzzanattal, amely körülbelül 10-14 napig tart. Ekkor távolítják el a varratokat is. Nagyjából 2 hét után lehet visszatérni a munkához, a megterhelő tevékenységeket azonban 1 hónapig érdemes kerülni.

Mennyire tartós a beavatkozás?

A beavatkozás után a homlok természetesen simább és ránctalanabb lesz, a szemöldök pedig fiatalosabban fog állni, így ragyogóbb és vonzóbb lesz. Ezek az eredmények nagyon tartósak, akár tíz év elteltével is láthatók.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.