nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Fülplasztika

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

A fülplasztika - más néven kozmetikai fülműtét - a fülek alakjának, helyzetének vagy méretének megváltoztatására irányuló eljárás.
Az otoplasztikát akkor célszerű választani, ha zavarja, hogy a fülei elállnak. Akkor is fontolóra veheti ezt az eljárást, ha füle vagy fülei sérülés vagy születési rendellenesség miatt torzultak el. A fülplasztika bármely életkorban elvégezhető, miután a fülek elérték teljes méretüket - általában 5 éves kor után - egészen a felnőttkorig.

A fülplasztikát akkor érdemes elvégeztetni, ha:

 • A füle vagy fülei túlságosan elállnak.
 • A fülei a fejéhez képest nagyok vagy kicsik.
 • Ön elégedetlen egy korábbi fülműtéttel.

Az otoplasztikát általában mindkét fülön elvégzik a szimmetria optimalizálása érdekében.
A fülplasztika nem változtatja meg a fülei elhelyezkedését, és nem változtatja meg a hallás képességét.

A fülplasztika menete

A konzultáció során a plasztikai sebész áttekinti kórtörténetét. Készüljön fel arra, hogy válaszoljon a jelenlegi és korábbi egészségügyi állapotára, különösen a fülfertőzésekre vonatkozó kérdésekre. Orvosa rákérdezhet a jelenleg vagy nemrégiben szedett gyógyszereire, valamint a korábban elvégzett műtétekre is.
A kezelési lehetőségek meghatározása érdekében orvosa megvizsgálja a füleit - beleértve azok elhelyezkedését, méretét, alakját és szimmetriáját. Az orvos esetleg fényképeket is készíthet a füleiről az orvosi dokumentáció számára.

Beszélje meg az elvárásait. Orvosa valószínűleg megkérdezi, hogy miért szeretne fülplasztikát, és milyen eredményeket vár a beavatkozás után. Győződjön meg róla, hogy tisztában van az otoplasztika kockázataival, például az esetleges túlkorrekcióval.

A beavatkozás előtt

Kerülnie kell az aszpirint, a gyulladáscsökkentő gyógyszereket és a gyógynövény-kiegészítőket, amelyek fokozhatják a vérzést.
A dohányzás csökkenti a bőr vérellátását, és lassíthatja a gyógyulási folyamatot. Ha dohányzik, orvosa azt fogja javasolni, hogy a műtét előtt és a felépülés alatt hagyja abba a dohányzást.
Emellett terveznie kell, hogy a műtét után egy kísérő hazaviszi Önt, és a felépülés első éjszakáján Önnel marad.

A beavatkozás menete

Néha a beavatkozást nyugtatóval és helyi érzéstelenítéssel végezzük, amely csak a testének egy részét zsibbasztja el. Más esetekben a beavatkozás előtt általános érzéstelenítésre kerülhet sor. A fülplasztika technikái attól függően változnak, hogy milyen korrekcióra van szükség. A plasztikai sebész által választott konkrét technika határozza meg a bemetszések helyét és a keletkező hegeket.

Előfordulhat, hogy orvosa bemetszéseket ejt:

 • A füle hátsó részén
 • A fülei belső ráncain belül
 • A bemetszések elvégzése után orvosa eltávolíthatja a felesleges porcot és bőrt. Ezután a porcot a megfelelő helyzetbe hajtja, és belső öltésekkel rögzíti. További öltésekkel zárja le a bemetszéseket.

Az eljárás általában körülbelül két órát vesz igénybe.

A beavatkozás után

Az fülplasztika után a fülét kötésekkel fogják beborítani a védelem és a támogatás érdekében. Valószínűleg némi kellemetlenséget és viszketést fog érezni. Szedjen fájdalomcsillapítót az orvos által javasolt módon. Ha fájdalomcsillapítót szed, és a kellemetlen érzés fokozódik, azonnal forduljon orvosához.

Hogy a fülére ne nehezedjen nyomás, kerülje az oldalsó alvást. Próbálja meg azt is elkerülni, hogy dörzsölje vagy túlzott erővel terhelje a bemetszéseket. Fontolja meg a gombos ingek vagy szűk gallérú ruházat viselését.

Néhány nappal a fülplasztika után orvosa eltávolítja a kötéseket. A füle valószínűleg duzzadt és piros lesz. Lehet, hogy néhány hétig éjszakánként laza fejpántot kell viselnie, amely eltakarja a fülét. Ez segít megakadályozni, hogy az ágyban való forgolódáskor előre húzza a fülét.
 

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.