nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Brazil fenékemelés

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Mi az a brazil fenékemelés?

A brazil fenékemelés egy olyan fenékformáló eljárás, amely szilikonimplantátumok helyett a test saját zsírját használja fel a fenék alakjának és méretének javítására. Ehhez zsírsejteket veszünk le a test más területeiről, például a hátról, a combról vagy a hasról. A zsírleszívást ezeknek a zsírsejteknek az eltávolítására használjuk, hogy előkészíthessük a fenékbe történő befecskendezést. Mivel az eljárás a test saját meglévő szöveteit használja fel, így biztonságos és nagyon természetes eredményt biztosít.
A zsíleszívást követően elvégezzük a zsírátültetést, a levett zsírsejteket a fenék területére injektálva, hogy javítsuk annak alakját és méretét. A konzultáció során megbeszéljük az Ön elvárásait és céljait, hogy megértsük, mit szeretne elérni, és hogyan érhetjük el a lehető legjobb eredményt.

Kinek ajánlott a brazil fenékemelés?

Nem mindenki alkalmas a brazil fenékformázásra. Előfordulhat, hogy a zsírátültetés mellett implantátumokra is szükség lehet a kívánt alak eléréséhez. Például azok esetében, akiknek nincs felesleges zsírszövetük, nem rendelkeznek elegendő donor zsírszövettel az átültetési eljáráshoz. Sok páciens esetében a legjobb és leglátványosabb eredményt akkor tudjuk elérni, ha a brazil fenékemelést kombináljuk a gluteális implantátumokkal.

A zsírátültetéses műtét ideális jelöltjei azok, akik elégedetlenek az alsótestük megjelenésével.  Sokan azért döntenek a műtét mellett, hogy jobban nézzenek ki, vagy hogy növeljék önbizalmukat. Amennyiben a diéta és a testmozgás nem hozza meg a várt eredményt, úgy érdemes plasztikai sebészhez fordulni.

A brazil fenékemelés fő előnyei:

 • A fenék méretének és alakjának növelése.
 • A felesleges zsír eltávolítása
 • A fenék megemelése
 • A testalkat karcsúsítása és kontúrozása

A műtét utáni felépülés

Az átültetett zsírszövet mennyiségétől és attól függően, hogy honnan vették a donorzsírt, körülbelül 10-14 napot vesz igénybe a gyógyulás. A műtétet követően duzzanat és véraláfutás jelenhet meg a kezelt területen, de ezek idővel felszívódnak.

Mi az a brazil fenékfelvarrás?

A brazil fenéknagyobbítás vagy brazil fenékemelés (BBL) egy olyan eljárás, amely során a páciens saját zsírját használjuk fel a fenék alakjának és kontúrjának természetes növelésére. A zsírleszívás a test más területeiről (általában a hasról, a csípőről és a combokról) távolítja el a zsírt. A zsírt ezután átültetjük a fenékbe. További zsírleszívás végezhető a fenék körül, hogy javítsuk a felvarrás és a kontúr megjelenését, ami formásabb és fiatalosabb feneket eredményez. Az eljárás Brazíliában vált népszerűvé, innen az elnevezése, és ma már rutin szerűen végzik világszerte.

Miért érdemes fontolóra venni a fenéknagyobbítást?

A legtöbb páciens, aki brazil fenékfelvarrást szeretne, a feneke teltségét, gömbölyűségét és kiemelkedését szeretné növelni. A BBL javíthatja a páciens alakjának kinézetét. Emellett gyakran az önképet és az önbizalmat is javítana. A brazil fenékfelvarrás korrigálhatja a lapos, megereszkedett feneket és az aszimmetriát.

Használnak-e implantátumokat a brazil fenékfelvarrás során?

Ez az eljárás nem azonos a fenékimplantátum beültetésével. A BBL zsírátültetéssel jár, ellentétben a szilikon fenékimplantátumokkal. A zsírátültetés lehetővé teszi a sebész számára, hogy természetes, ideális formát hozzon létre.
Az eljárással homokóra alakot hozunk létre, miközben a csípőcsonttól az oldalsó comb felső részéig keretezzük a feneket.

Mi a brazil fenékfelvarrási eljárás?

Az eljárás elvégzésére többféle technika létezik. A legtöbb sebész először zsírbontást végez. Ez a test különböző részeiről származó zsírleszívással történik. Az ideális eredmények elérése érdekében a zsír kinyeréséhez kisebb kanülöket használunk. Először a fenék kontúrját alakítjuk ki zsírleszívással, hogy az eredmény még szembetűnőbb legyen. A tiszta zsírt ezután speciális kanülökkel különböző területeken keresztül fecskendezzük be a fenék területére. A befecskendezett zsír mennyisége a zsírleszívásból rendelkezésre álló zsír mennyiségétől függően változik. A brazil fenékemelés rövidebb felépülési időt tesz lehetővé a páciens számára, mint az implantátumok, mivel kevésbé invazív eljárásról van szó.

Szabad-e ülni műtét után?

A brazil fenékemeléssel kapcsolatos egyik legfontosabb gyógyulási tanács, hogy a beavatkozás után legalább hat-nyolc hétig ne üljön közvetlenül a fenekére. A pácienseknek hason kell aludniuk. Ha mindenképpen ülni kell, fánkpárnát vagy felfújható párnát javasolunk használniuk. A párnát a lábai mögé helyezve elkerülhető, hogy a fenék megemelésével nyomást gyakoroljon a zsírátültetésre. Ez nagyon fontos a hosszan tartó eredmények elérése érdekében. A közvetlenül a fenékre való ülés befolyásolhatja a terület vérkeringését. A csökkent vérkeringés elpusztíthatja a fenékre átültetett zsírsejteket. A gyógyulás első nyolc hete után fontos, hogy ülés közben továbbra is használjon párnát, és kerülje a hosszabb ideig tartó ülést.

Mikor folytathatom a szokásos tevékenységeket a műtét után?

A legtöbb napi teendő a zsírátültetés után egy héten belül folytatható. A páciensek általában a műtétet követő 7-10 napon belül visszatérnek a munkába. A könnyű fizikai aktivitás két hét után folytatható. Az intenzív mozgás, sport, és kardió edzések 3-4 hét múlva folytathatók. Az erőnléti edzés jellemzően a műtét utáni 5-6. héten engedélyezett. Miután a zsírsejtek stabilizálódtak, az erőteljesebb tevékenységek folytathatók, mivel a zsírégető gyakorlatok, mint például a kocogás vagy a futás hatását el kell bírniuk.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.