nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Arcpárna kimetszés

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Ha karcsúbb és kifinomultabb kontúrral szeretné javítani arca megjelenését, akkor az arcpárna kimetszés az ideális eljárás. Ez egy olyan eljárás, amelynek során a két arc közepén található kerek zsírkoncentráció eltávolításra vagy csökkentésre kerül, ezzel csökken az arc teltsége, az arccsontok meghatározóbbak lesznek, az arckontúr pedig kifinomultabb lesz.

Mik azok az arcpárnák?

Az arc zsírpárnái természetesek, az arccsontok alatt találhatók a száj mindkét oldalán, vannak azonban esetek, amikor sokkal hangsúlyosabbak a kelleténél. Mivel ezek a zsírpárnák genetikai eredetűek, szinte lehetetlen természetes úton csökkenteni a méretüket, így a legideálisabb eltávolítási mód, ha egyszerűen egy plasztikai eljárás során kimetszik őket.

Kinek ajánlott az arcpárna kimetszés?

Az arcpárna kimetszés igen népszerű azok körében, akiket zavar az arcuk teltsége, és úgy érzik a „babaarc” vagy éppen a „mókusarc” csapdájában ragadtak. Erre a problémára tökéletes megoldás az arcpárna kimetszése.

A beavatkozást olyan pácienseken lehet elvégezni, akiknek megfelelő az életkora, a súlya és stabil egészségi állapotban vannak.

A beavatkozás menete

Az arcpárnák kimetszése a szájüregen keresztül történik helyi érzéstelenítés mellett. A 30-60 perces eljárás kezdetén az orvos egy bemetszést ejt a szája belsejében, az arca belső részén. Ezután szétválasztja az izmot, és megkeresi a felesleges zsírpárnákat, majd vagy teljesen eltávolítja, vagy csökkenti a mennyiségét, az előzőekben megbeszéltek alapján. Ezek a zsírpárnák ugyan igen látványosak is lehetnek, nincs azonban különösebb funkciójuk, így eltávolításuk nem okoz semmiféle hiányt. A plasztikai sebész a bemetszést lezárja, és ugyanezt a beavatkozást elvégzi a száj másik oldalán is. 

Az arcpárna kimetszés után

A beavatkozás utáni gyógyulás időszaka nagyjából 1-2 hét. Előfordulhat, hogy véraláfutások keletkeznek, az arc ezen része duzzadt és érzékeny lesz. Érdemes a gyógyulás ideje alatt kerülni azokat az ételeket, amelyek megsérthetik a sebet, savasak vagy esetleg baktériumok forrásai lehetnek. Az alvás során a fejet meg kell emelni, illetve javasolt naponta többször szájvízzel kiöblíteni a szájüreget.

Sok páciens vágyik karcsúbb, kifinomultabb formára az alsó arcrészén. A férfiak a vésettebb, férfiasabb állkapocsvonalat kedvelik, míg a nők finomabb, szögletesebb arcot szeretnének. Bár a fiatalabbaknál gyakran kerekebbek az arcüregek, és ezt a fiatalság jelének tekintik, egyes páciensek úgy érzik, hogy ettől az arcuk túlságosan teltnek tűnik. Az arcpárna kimetszésnek köszönhetően azonban búcsút inthetünk ennek a problémának!

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.