nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Lipoma eltávolítás

 • Kezelés ára
  Ft-tól

A lipómák olyan zsírdaganatok, amelyek gyakran a fej, a nyak, a vállak és a hát bőr alatti szöveteiben találhatók. A lipómákat minden korcsoportban azonosították, de általában 40 és 60 éves kor között jelennek meg először. Ezek a lassan növekvő, szinte mindig jóindulatú daganatok általában nem fájdalmas, kerek, mozgékony, jellegzetes puha, tésztaszerű tapintású csomóként jelennek meg. A legtöbb lipómát legjobb békén hagyni, de a gyorsan növekvő vagy fájdalmas lipómákat különféle eljárásokkal lehet kezelni, a szteroid injekcióktól kezdve a daganat kimetszéséig.

Mikor javasolt a lipoma eltávolítása?

A lipómák többsége békén hagyható. A lipoma eltávolításának számos oka lehet, például, ha a csomó nagy vagy nyilvánvaló helyen van és befolyásolja az önbecsülését. Akkor is szükség lehet az eltávolítására, ha például nyom egy ideget és fájdalmat okozhat.

Néhány gyakori ok, amiért az emberek a lipóma eltávolítását választják:

 • Zavaró a lipóma kinézete.
 • A lipóma megnőtt, és nagyon nyilvánvalóvá és kiemelkedővé vált.
 • A lipóma kellemetlen érzést és érzékenységet okoz.
 • A lipóma egy kellemetlen vagy érzékeny területen van
 • A lipóma növekszik
 • Orvosa azt tanácsolja, hogy távolítsa el a lipómát, mivel klinikailag nem biztos, hogy lipómája van, ezért a csomót el kell távolítani, hogy elemezni lehessen.
 • A lipómákat sokkal egyszerűbb eltávolítani, ha kisebbek.

A beavatkozás előtt helyi érzéstelenítést alkalmazunk. Ezt követően a lehető legkisebb bemetszéssel távolítjuk el az Ön lipómáját (lipómáit). A lipóma eltávolítása általában 20-45 percet vesz igénybe. Ezután a sebet összevarrjuk. A varratok lehetnek felszívódóak, vagy a műtétet követő 7-10 napon belül eltávolíthatók. A beavatkozás helye később szinte láthatatlan, általában nem marad több egy finom hegnél.
 
 

 • Kezelés ára
  Ft-tól

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.