nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Mellfelvarrás

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Idővel a gravitáció és a bőr természetes rugalmasságának elvesztése hatással van a női mellek megjelenésére. Ezek a tényezők a terhességgel és a szoptatással együtt gyakran okozzák, hogy a mellek elveszítik fiatalos formájukat és feszességüket. A mellfelvarrás vagy masztopexia olyan műtéti eljárás, amelynek célja a megereszkedett mellek megemelése és újraformálása.

Mi az a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás, vagyis masztopexia, egy olyan sebészeti eljárás, amelynek célja a mellek felemelése és átformálása a környező szövetek feszesítésével és a felesleges bőr eltávolításával továbbá az areola megnagyobbodása is csökkenthető.

Azoknál a nőknél, akik azt szeretnék, hogy a melleik ne csak megemelkedjenek, hanem nagyobbak is legyenek, a mellfelvarrás mellnagyobbítással kombinálva is elvégezhető.

A mellfelvarrással a megereszkedett mellek feszesebb, kerekebb, vonzóbb formát kaphatnak. A beavatkozással elérhető:

 • A mellek megfiatalítása
 • A terhesség és a szoptatás utáni alak és feszesség helyreállítása.
 • A mell kontúrjának javítása jelentős súlycsökkenés után

Kinek ajánlott a mellfelvarrás?

Azoknak a pácienseknek javasoljuk a mellfelvarrást, akiknek:

 • A mellbimbói lefelé mutatnak
 • A mellbimbója és a mellbimbóudvar a mell alján lévő ránc alatt helyezkedik el
 • A mellei gömbölydedek vagy szokatlan alakúak
 • A mellei aszimmetrikusak

A műtét menete

A műtét során a plasztikai sebész a páciens igényeihez leginkább passzoló megoldást választja. Leggyakrabban egy horgony alakú bemetszést ejt, amely függőlegesen húzódik a mell alatt és vízszintesen a mell alatti redőn keresztül. A felesleges zsírt, bőrt és szöveteket eltávolítja, és a melleket a mellbimbókkal együtt átformálja és áthelyezi.

A hegek

A bemetszések és a keletkező hegek elhelyezkedése a szükséges korrekció mértékétől függ. Minden metszési technika esetén a hegek a lehető legkevésbé feltűnőek lesznek, és idővel tovább javulnak.

A gyógyulás menete

Bár minden páciens tapasztalatai eltérőek, ez a műtét nem jár kellemetlen és hosszú felépülési idővel. A beavatkozás után a páciens a bemetszéseket takaró sebészeti kötéssel fog felébredni és műtét utáni melltartót visel majd. A műtétet követően a mellek fájdalmasnak, zúzodásosak és duzzadtak lesznek.

A legtöbb páciens körülbelül egy hét múlva visszatérhet a munkába, de a testmozgást négy-hat hétig kerülni kell. A felépülési időszak alatt háton kell aludni, és kerülni a lehajolást vagy a nehéz tárgyak emelését. A műtétet követően hat hétig műtéti melltartót kell viselni.

Az így kialakuló felemelt mellpozíció és a mell formájának javulása hosszú ideig tarthat. A mellek azonban természetes módon tovább öregednek, és a súlyingadozás is befolyásolhatja pozíciójukat.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.