nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Intimplasztika

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Mi az intim plasztikai sebészet?

Az intimplasztika során a hüvely külső és belső része is rehabilitálásra kerül.

 • A hüvelyplasztika során a sebész helyreállítja a hüvelyfal feszességét az elülső és a hátsó hüvelyfal megereszkedésének megszüntetésével. A beavatkozás során lehetőség van a gát korábban hegesedett vagy rosszul gyógyult szakadásainak megszüntetésére is.
 • A szeméremajkak plasztikája során a kisajkak és a nagyajkak változása is előidézhető. Kisajkak esetén a megnagyobbodás korrekciója, míg nagyajkak esetén az esetleges volumenpótlás/csökkentés igény merülhet fel.
 • A szeméremdomb-kontúrozás olyan kozmetikai eljárás, amelynek célja a szeméremdomb méretének csökkentése.

Milyen esetben indokolt az intim plasztikai műtét?

 • A hüvelyi izmok meglazulása nemcsak szexuális problémákhoz vezethet, hanem a vizelet visszatartásának nehézségeit is okozhatja. Ennek kiváltó oka lehet a szülés során bekövetkezett sérülés, de egyéntől függően az öregedés is gyengítheti az izmokat ezen a területen.
 • A kisajkak túlzott mérete fájdalmat okozhat a ruházattal való súrlódás miatt, de a fizikai vonatkozáson túl esztétikai eltérésként is komoly frusztrációt okozhat.
 • A szeméremdomb kontúrozására sok esetben testtömeg növekedés vagy csökkenés miatt lehet szükség.

Mi történik az első konzultáción?

Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt és tájékoztatja a várható eredményekkel kapcsolatban. A konzultáció során nemcsak az igények tisztázása történik meg, hanem a beavatkozáshoz kapcsolódó egyéb tudnivalókkal kapcsolatban is tájékoztatást adunk, mint például a műtét előtti és utáni teendők.

Felkészülés a műtétre

Mint minden sebészeti beavatkozás előtt, az intimplasztikai műtét - hüvelyi, szeméremtest- vagy szeméremdomb-műtét - előtt is teljeskörű kivizsgáláson kell pácienseinknek átesnie, ideértve a laborvizsgálatokat és szükség esetén egyéb diagnosztikákat (pl. EKG és röntgen).

A pácienseknek érdemes megfogadnia bizonyos életmódbeli tanácsokat is annak érdekében, hogy a beavatkozás és az azt követő gyógyulás a lehető leggördülékenyebben menjen.

Mik ezek a tanácsok?

 • A dohányzásról való legalább átmeneti leszokás, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat,
 • a megfelelő mennyiségű folyadék, vitaminok és nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása,
 • valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és más természetes készítmények használatának kerülése, mivel ezek befolyásolják a véralvadást

Mi történik a műtét alatt?

Az intimplasztikai műtét elvégzésének legideálisabb időpontja a menstruációt követő 3-4. naptól számított időszak, mivel így a következő havi ciklus előtt a sebek kényelmesen, kellemesen begyógyulhatnak.

Az altatásban végzett szeméremdomb műtét alatt plasztikai sebészünk eltávolítja a felesleges bőrt, és ha szükségesnek ítéli, zsírleszívást is végez az adott területen.

A szeméremajkak műtétje során plasztikai sebészünk helyi érzéstelenítésben kimetszi a felesleges bőrt a szeméremajkakról, így alakítva ki az ideális formát. A sebek kb. 2 hét alatt gyógyulnak, a végleges forma pedig 2-3 hónap alatt alakul ki. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, regenerálódás

Az intimplasztikai műtét után - a beavatkozástól függően – minimum néhány óra, de akár egy éjszaka erejéig is benntarthatjuk páciensünket általános megfigyelés céljából. A műtéti területet egy hétig nem közvetlenül nagy mennyiségű víznek kitenni, azonban a megfelelő intim higiéniáról természetesen gondoskodni kell.

Az első két hétben fontos továbbá, hogy kerüljünk minden megerőltető fizikai tevékenységet. Ezt követően fokozatosan visszaállhatunk a korábbi életritmusra. Három hét elteltével a könnyű testmozgás megengedett, de hat hétig tartózkodnia kell a nemi élettől. A szolárium, a napozás és a szauna két hónapig nem ajánlott.

Plasztikai sebészünk meghatározott időközönként utóvizsgálatra, kontrollra hívja Önt. Bár a műtét előtt igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, előfordulhatnak előre nem látható szövődmények. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk tájékoztatja Önt ezekről és arról, hogyan kerülheti el őket.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.