nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Tokafelvarrás

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

A karcsú, formás nyak az elegancia és a szépség egyik meghatározó jellemzőjének számít. Sajnos a nyak egyben az egyik első hely, ahol a bőrráncok, a mély ráncok és a megereszkedett bőr megjelenik. Az áll alatt is kialakulhat nem kívánt teltség, ami megzavarja a nyak sziluettjét.

A hasonló kozmetikai gondokkal küzdő férfiak és nők számára a nyakplasztika hosszú távú megoldást kínál.

Mi az a tokafelvarrás?

Az orvosi technológia fejlődése az utóbbi években biztonságosabbá és hatékonyabbá tette a nyakplasztikai műtétet, vagyis a tokafelvarrást. Segítségével a nyakon található bőr ismét feszesebb lesz és az állkapocsvonal kontúrja sokkal hangsúlyosabbá válik.

A kor, a gravitáció, a környezeti tényezők, a túlsúly, a genetika és az életmód mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyaki bőr megereszkedjen és ahhoz, hogy felesleges zsírréteg alakuljon ki az áll alatti részen. A bőr szövetei, az izmok gyakran nem képesek megfelelően tartani, ezért az megereszkedik.

A tokafelvarrás során a bőrtöbbletet távolítják el, illetve amennyiben szükséges, a felesleges zsírpárnáktól is megszabadítják a pácienst a zsírleszívás során.

Mikor van szükség tokafelvarrásra?

 • Ha felesleges zsír halmozódott fel a nyaki részen,
 • Ha a bőr megnyúlt és bőrtöbblet alakult ki.

Milyen előnyei vannak a beavatkozásnak?

A műtét segítségével a megszüntethető a nyak és az állkapocs bőrének lazasága, eltüntethető az áll alatti zsírfelesleg és megszüntethetők a nyakat borító és az életkorról árulkodó függőleges csíkok is. A nyakplasztika drámaian javíthatja a nyak megjelenését, és simább, vonzóbb kontúrokat, valamint határozottabb állkapocsvonalat eredményezhet.

Felkészülés a tokafelvarrásra

Az első konzultáció alkalmával a plasztikai sebész felméri a páciens állapotát és ismerteti, hogy a műtét segítségével milyen eredményeket lehet elérni. Elmondja, hogy hogy zajlik a beavatkozás, illetve arra is ad utasítást, hogy hogyan készüljenek fel a műtétre. Ezek az instrukciók tartalmazhatnak étrendi irányelveket, bizonyos gyógyszerek szedésére vagy elkerülésére vonatkozó ajánlásokat, valamint minden egyéb információt, amely a műtét napjának zökkenőmentes lebonyolítását segíti.

A műtét menete

A tokafelvarrás 2-4 órát vesz igénybe és általános érzéstelenítéssel végzik el, a páciens a beavatkozás napján haza is mehet egy kísérővel.

A plasztikai sebész a fül alsó részénél kezdődő bemetszést ejt, ami a fül mögötti barázdában a hátsó felszínen folytatódik felfelé, és a hajvonalnál ér véget. A bemetszések elvégzése után a felesleges bőrt leválasztják az alatta lévő izmokról. Az áll alatt és az állkapocsvonal mentén található felesleges zsírt eltávolítjuk, hogy a páciens természetes csontozata hangsúlyos legyen. Szükség esetén a platysma izomzatot helyreállítjuk, megfeszítjük és a felesleges bőrt eltávolítjuk. Ha a nyakfelvarrást zsírleszívással együtt végzik, akkor általában az áll alatt egy rövid bemetszést ejtenek és eltávolítják a felesleges zsírt.

A plasztikai sebész a megmaradt bőrt ezután óvatosan az izomra húzza, és a helyére varrja. A felgyülemlett folyadék összegyűjtésére dréneket helyeznek el, amiket a műtét utáni első napon távolítanak el. Az arcon nem végeznek bemetszést, így az arcon látható hegek kialakulásának esélye nulla.

A gyógyulás

A tokafelvarrás után a páciensek a bemetszéseket fedő sebészeti kötéssel ébrednek. Bár a legtöbb páciens nem érez nagy fájdalmat a nyakplasztika után, gyakori a zúzódás, a duzzanat és a nyak feszültsége.

A pácienseknek az első néhány napban a pihenésre kell összpontosítaniuk, és a fejüket a lehető legmagasabban kell tartaniuk. A műtéti kötéseket és a dréneket egy-két napon belül eltávolítják, a varratokat pedig öt-tíz napon belül szedik ki.

A legtöbb beteg egy-két hét elteltével visszatérhet a munkába, amennyiben a munka nem igényel nehéz fizikai munkát.

Bár a nyakplasztika nem tudja megállítani az öregedési folyamatot, az eljárás tartós eredményeket biztosít, különösen, ha egészséges életmóddal párosul.

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.