nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Belső comb plasztika

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás néha nem elegendő az ideális testkontúr eléréséhez, különösen a lábak és a combok körül. Idővel a combok körüli lágyszövetek veszítenek rugalmasságukból, és kialakulhat a testmozgásnak is ellenálló zsír. Ezek a kozmetikai aggályok gyakoriak azoknál a betegeknél, akik jelentős súlyveszteséget szenvedtek el, különösen fogyókúrás műtét után. Az okoktól függetlenül azonban elkeserítő lehet a nők és férfiak számára, a megereszkedett bőr és a makacs zsír, különösen az egészséges életmód melletti elköteleződés után.

A combemelés praktikus megoldást jelent a felesleges zsírral és meglazult bőrrel küzdők számára. A beavatkozás segít abban, hogy a páciensek a lehető legjobban nézzenek ki, és jól érezzék magukat saját bőrükben.

Ideális jelöltek a combemelésre

Combemelés javasolt azon egészséges nők és férfiak számára, akiknél a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás ellenére, megereszkedett bőr és felesleges zsír található a combon. A combfelvarrást igénylő páciensek jellemzően a következő esztétikai problémákkal küzdenek:

 • Laza bőr a belső és külső combokon.
 • Felesleges zsír a fenék alatt, vagy a csípő közelében, közismert nevén "nyeregtáskák".
 • Makacs zsírpárnák, amelyek a súlycsökkentő vagy tonizáló erőfeszítések ellenére is megmaradtak a lábakon.
 • Irritáció és dörzsölődés a combokon lévő bőrfeleslegek miatt.

Fontos, hogy a beavatkozás előtt a páciens részletesen tájékozódjon a lehetőségeiről, emiatt az első konzultáció során egy teljes vizsgálaton vesz rész a beteg, hogy a kórtörténetét és jelenlegi problémáinak mértékét felmérje a plasztikai sebész. Általánosságban elmondható, hogy azok a betegek látják a legnagyobb hasznát a kezelésnek, akik közel vannak az ideális testsúlyukhoz, és elkötelezettek az egészséges életmód mellett. A testsúly szélsőséges változásai hátrányosan befolyásolhatják a combemelés hosszú távú eredményeit, ezért az egészségügyi állapot felmérése, és a mindennapi szokások értékelése elengedhetetlen a műtét előtt. A combemelés nem helyettesíti a jótékony étrendet és a testmozgást, de jelentősen kiegészítheti ezeket a tartós esztétikai javulás érdekében.

Az első konzultáció után egy kezelési tervet állít össze a sebész, mely tájékoztató jellegű, és tartalmazza, az előkészületeket, a beavatkozás menetét, illetve a gyógyulási szakaszt is. Fontos, hogy a páciens olyan orvost válasszon, akiben maximálisan megbízik, hiszen ő az, aki végigkísér a beteget az első találkozástól kezdve a kontrollig. A személyes
találkozóknak és a vizsgálatoknak köszönhetően a szakember ki tudja választani, hogy melyik műtéti technika a legmegfelelőbb a beteg számára.

Az első konzultáció során a sebész a páciensek igényeihez mérten, feltérképezi a műtéti lehetőségek teljes skáláját, így minden beteg a számára legmegfelelőbb beavatkozás mellett tud dönteni. Egyes betegek kevésbé invazív eljárással, például zsírleszívással is elérhetik a kívánt hatást. Más esetekben a meglazult bőr kimetszése, zsírleszívással együtt ideális eredményt hozhat.

Milyen előnyei vannak a combemelésnek?

 • A combemelő műtét egy kontúrozó eljárás, amely karcsúbbá teszi a combokat. A combok kontúrozása során ezzel az eljárás jelentős változás érhető el. Ilyenek például a következők:
 • A makacs zsírszövetek csökkentése a belső és/vagy a külső combról.
 • A striák láthatóságának csökkentése.
 • A bőrfertőzések gyakoriságának, vagy valószínűségének csökkentése a felesleges bőr miatt.
 • A ruházkodási lehetőségek bővítése.
 • A felső- és alsótest közötti arányok javítása.
 • Az önbizalom növelése.

Hogyan készüljek fel a combemelés műtétre?

A páciensek a műtét előtti előkészítés részeként különböző laborvizsgálatokon vesznek részt, hogy a műtétet végző sebész egy teljes képet kapjon a páciens fizikai állapotáról. Van azonban néhány utasítás, melyeket a pácienseknek érdemes betartaniuk a műtét előtt:

 • A műtét előtt legalább két héttel tilos a dohányzás.
 • A műtét előtt egy héttel mérsékelt alkoholfogyasztás javasolt.
 • Kerülni kell bizonyos gyógyszereket és étrend-kiegészítőket az orvos által javasolt módon.
 • Ha van felesleges bőr, azt tisztán és szárazon kell tartani, hogy minimálisra csökkenjen a műtét előtti fertőzés kockázata.
 • Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, érdemes sok sovány fehérjét tartalmazó ételt fogyasztani, ez is segíti a szervezet gyorsabb gyógyulását.
 • Fontos az elegendő alvás a műtétet megelőző hetekben.
 • Az optimális keringés és testsúlyszabályozás érdekében elengedhetetlen a rendszeres mozgás.

A combemelő műtét menete

A combplasztika a felső lábszár egy, vagy több területét érinti. Ezek közé tartozik a belső comb, a mediális comb és a külső comb. Kétoldali combemelés végezhető a felső lábszár elülső és külső részének megemelésével. A metszés helye ennél az eljárásnál a fókuszban lévő területtől függ. Például a belső comb belső combszövetét feszesítő mediális combemelést, az ágyéktájéktól a fenék ráncáig terjedő bemetszéssel lehet elvégezni. A metszésvonalak kijelölésénél a páciens áll, a bemetszéseket a lehető legdiszkrétebb területeken végzik el.

A szövetfeszesítés elvégzése előtt, kisebb zsírleszívás is végezhető, az optimális kontúrozást akadályozó felesleges zsírlerakódások eltávolítása érdekében. A combok feszesítéséhez a sebész a szöveteket ideális formába húzza, majd mély varratokat helyez el a belső rétegek rögzítésére. Ezek után a bőrt az új izom- és zsírkontúrok fölé húzza, végül külső öltésekkel rögzíti azt. 

A műtéti területen a folyadék felhalmozódásának megelőzésére drain csövet helyezhetnek el. Ha drain csövet helyeznek el, akkor azokat naponta többször ki kell üríteni. Ezt a csövet általában a műtét utáni első kontrollvizsgálat során távolítják el.

A belső combemelő műtét menete

A műtét típusa nagyban függ a felesleges bőr és zsír eltávolításához használt metszés méretétől és alakjától. A következőkben a belső combemelés eljárásáról lesz szó.

Orvosi (belső) combemelés

Ez a technika a belső combot célozza meg, és kifejezetten ajánlott azoknak a betegeknek, akiknek nehézséget okoz a felesleges belső combzsír csökkentése diéta és testmozgás révén. A mediális felhúzást általában masszív, fogyás utáni bőrlazaság korrigálása esetén végzik el. Azok a betegek, akiknél a belső combon kisebb vagy közepes mértékű, különösen a felső combra korlátozódó bőrfelesleg van, alkalmasak lehetnek a mini combemelésre, amely a lágyékráncra minimalizálja a bemetszést.

Ennél a megközelítésnél a bemetszést az ágyékráncban végzik el, így a páciensek rövidnadrágot vagy szoknyát viselhetnek anélkül, hogy a látható hegektől kellene tartaniuk. Alternatív megoldásként azoknál a betegeknél, akiknél a comb középső részén mérsékelt vagy súlyos bőr- vagy zsírfelesleg van, a szeméremtesttől a térd belső oldaláig tartó bemetszést is végeznek. A zsírleszívást gyakran alkalmazzák a felesleges zsír eltávolítására a mediális combemeléssel együtt.

Milyen hosszú a műtét?

Az eljárás körülbelül 2 órát vesz igénybe. A műtét után a pácienseket egy felügyelt lábadozószobába szállítják, ahol addig maradnak, amíg az érzéstelenítés eléggé elmúlik ahhoz, hogy éberek legyenek és járni tudjanak.

Milyen típusú érzéstelenítést alkalmaznak a combemelés során?

A combemelés végezhető altatásban vagy általános érzéstelenítésben. Az elővizsgálatok során a pácienst egy aneszteziológus is megvizsgálja. A konzultáció során a beteg átbeszéli az altatóorvossal a lehetőségeket, illetve javaslatot is tesz számára.

Felépülés a combemelő műtét után

A műtétet követően a páciens mindkét combjába drain cső kerül, amely segít megelőzni a folyadék felhalmozódását. A felépülési időszak alatt a betgnek kompressziós ruházatot kell hordania a combján. Ez csökkenti a duzzanatot, és segít a testnek alkalmazkodni az új kontúrokhoz.

Gyakori, hogy a páciensek az első héten némi kellemetlenséget tapasztalnak, de fájdalomcsillapítóval lehet csökkenteni a kellemetlenségeket. A műtét után egy hónappal a véraláfutásoknak és a duzzanatoknak jelentősen csökkennie kell. A testmozgás és a megerőltető fizikai aktivitás körülbelül négy-hat hétig kerülendő. A betegek a műtét után jelentős javulást fognak tapasztalni combjuk megjelenésében, de a teljes eredmény körülbelül hat hónap múlva lesz látható, amikor a maradék duzzanat is eloszlik.

Felkészülés a felépülésre

 • Nem csak testileg, de lelkileg is fel kell készülni egy ilyen beavatkozásra. A betegek csökkenthetik a felépüléssel járó stresszt a korai tervezéssel:
 • Fontos, hogy időt kell szánni a gyógyulásra. Ehhez érdemes jó előre betervezni a szükséges szabadságot a munkahelyén.
 • A műtétet megelőző héten érdemes kiváltani az orvos által felírt recepteket.
 • A műtét utáni pár napban szükséges az utógondozás, azaz kell valaki, aki időben be tudja adni a fájdalomcsillapítókat, és ki tudja üríteni a műtéti drain csöveket.
 • Fontos a tájékozódás. Érdemes több szakemberrel egyeztetni, illetve prospektusokat olvasni a témakörben.
   
   
 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.