nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Ráncfeltöltés

  • Kezelés ára
    Ft-tól

Az arcfeltöltő anyagok olyan anyagok, amelyek a bőrbe fecskendezve a ráncok kisimítására és kevésbé észrevehetővé tételére szolgálnak. Az arcfeltöltő anyag befecskendezése általában ambuláns eljárás, amelyet zsibbasztó gyógyszerekkel végzünk. Az, hogy a hatás mennyi ideig tart, többek között a ránc típusától és a töltőanyagtól függ.

Az arcfeltöltő anyagokat vagy lágyrészfeltöltő anyagokat általában nem alkalmazzuk azoknál, akiknek legyengült az immunrendszere, vagy akik vérhígító gyógyszereket (véralvadásgátlókat) szednek.

Az arcfeltöltő anyagok típusai

Az arcfeltöltő anyagok közé tartoznak:

Hialuronsav

A bőr kötőszövetének ez a természetes összetevője a leggyakrabban ráncok esetén alkalmazott töltőanyag. Az eredmények jellemzően 6-12 hónapig tartanak.
Kalcium-hidroxilapatit (Radiesse): Ezt a töltőanyagot az állkapocsvonal kontúrozására, az arcok térfogatának helyreállítására, valamint a mélyebb ráncok és bőrredők kezelésére használjuk. Az eredmények akár egy évig is tartanak.

Zsírátültetés

Ennél a módszernél zsírleszívással az alhasból vagy más területről távolítjuk el a zsírt. Ezt követően kis bemetszéseken keresztül az arcba, halántékba, ajkakba vagy homlokba fecskendezzük azt. A hatás nagyon tartós lehet. A kívánt eredmény eléréséhez azonban általában egynél több kezelésre van szükség, valamint a terület túltöltésére, mivel a szervezet a zsír egy részét visszaszívja.

Poli-L-tejsav (Sculptra)

Ezt a terméket az öregedés vagy betegség miatt elvesztett arctérfogat helyreállítására használják. Általában két vagy három kezelésre van szükség. A hatás akár két évig is eltarthat.

A közvetlenül a ráncba és az alá adott töltőanyagok hosszú időre kisimítja a kezelt felületet. A ráncfeltöltés nem csak a megereszkedett terület korrekciója miatt látványos, hanem a beadott anyag hosszú távon is serkenti a rugalmas és kollagénrost, valamint saját hialuronsav képződést, valamint javítja a bőr vízmegkötő képességét. Régebben a ráncfeltötlés fókuszában az orr-ajak árok, az ajakzugtól lefelé futó ráncok és a szemöldökök közti ráncok álltak, ma már az arc volumenvesztésének figyelembe vételével komplex arcformázás és ráncfeltöltés zajlik.

A kor előrehaladtával a bőrt feszesen tartó, azt kitöltő kollagénhálózat és az alatta elhelyezkedő zsírpárnák térfogata folyamatosan csökken. Ez idővel a bőrünk elvékonyodásához, a lágyszövetek helyi csökkenéséhez és az arcforma változásához vezet. Ráncok alakulnak ki, melyek a gravitációs hatására és a bőr gyengülése miatt tovább mélyülnek. A volumenpótlásra használt feltöltő anyagokkal ezek orvosolhatók. A másodlagos, reaktív kollagén termelés fokozódás miatt az eredmény tartós, a bőr szerkezete hosszú távon is javul. 

A ráncfeltöltés és volumenpótlás plasztikai sebész orvosunkkal történő konzultáció után, akár közvetlenül a konzultáció után elvégezhető.
 

  • Kezelés ára
    Ft-tól

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.