nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Nyakplasztika

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

A nyakplasztika olyan eljárás, amely eltávolítja a felesleges bőrt és zsírt az állkapocsvonala körül, ezáltal határozottabb vonalú és fiatalosabb nyakat eredményez. Az eredmény ugyan tartós, de fontos leszögezni, hogy a nyakplasztikai műtét nem tudja megállítani az öregedési folyamatot.
A nyakplasztika az arc alsó részén jelentkező öregedés jeleinek csökkentésére szolgál. Gyakran az arcfelvarrás részeként végezzük.

A beavatkozás előtt

Néhány nappal a műtét előtt hagyja abba az aszpirin vagy más vérhígító gyógyszerek szedését. Ezek közé tartozhat a warfarin (Coumadin, Jantoven), a heparin és az aszpirin, valamint más gyógyszerek, például az ibuprofen (Advil, Motrin IB, mások).
Mivel a dohányzás elősegíti a bőr ráncosodását és lassítja a gyógyulást, azt javasoljuk, hogy a nyakplasztika előtt hagyja abba a dohányzást.

Amit a beavatkozásról tudni kell

A műtét után gondoskodjon arról, hogy egy kísérő haza vigye, és a beavatkozás utáni első éjszakán valaki maradjon Önnel.
A nyakfelvarrás előtt orvosa konzultál Önnel, hogy felmérje egészségi állapotát, és megbeszélje műtéti céljait és elvárásait. Orvosa ezután dönt az Önnek legmegfelelőbb műtéti módszerről. Javasolhat további eljárásokat - például szemöldökfelvarrást, szemhéjplasztikát vagy bőrfelszín-megújítást -, amelyek segíthetnek az Ön által kívánt eredmény elérésében.
Megvizsgáljuk és megmérjük az arcát, és esetleg fényképeket is készítünk, hogy összehasonlíthassa a műtét előtti és utáni megjelenését.

A nyakfelvarrás történhet altatásban és helyi érzéstelenítésben, amikor csak a testének egy részét érzi zsibbadtnak, vagy általános érzéstelenítésben. A zsírleszívás a leggyakrabban alkalmazott eljárás. A sebész mindkét fül mögött és az áll alatt egy-egy apró bemetszést végez. Speciális berendezéssel szívja le a zsírt az állkapocs vonaláról és az áll alatt. Ha bőre rugalmas, és a nyak megjelenésével való elégedetlenségének egyetlen oka a zsírból eredő teltség, a zsírleszívás kontúrosabb nyakat eredményezhet.

A zsírleszívás azonban nem korrigálja a nyak megjelenéséhez hozzájáruló strukturális problémákat. Kezelőorvosa több tényezőtől függően, többek között a kívánt eredménytől, a költségektől és attól függően, hogy mi okozza a nyakával kapcsolatos elégedetlenségét, meg fogja beszélni, hogy milyen típusú műtét lesz az Ön számára a legmegfelelőbb.

A beavatkozás után

A nyakfelvarrás után valószínűleg duzzanat és véraláfutás jelentkezik.
Előfordulhat, hogy speciális ruhát kell viselnie, amely összenyomja a nyakát, és segít csökkenteni a duzzanatot. Szüksége lesz arra is, hogy a fejét a szíve fölé emelve, egyenesen tartsa. Ne csavarja vagy hajlítsa a nyakát.

Eredmények

Több hét vagy hónap is eltelhet, mire a duzzanat és a véraláfutás teljesen eltűnik, és akár hat hónapig is eltarthat, amíg a bemetszési vonalak elhalványulnak. Addig is ügyeljen arra, hogy óvja bőrét a naptól, ne viseljen olyan ruhát, amelyet a fejére kell húznia, és legyen kíméletes a műtéti bemetszésekkel.
 
 

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.