nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Mellkisebbítés

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

A mellkisebbítő műtét egy plasztikai sebészeti eljárás, amelyet általában a mellméret csökkentése érdekében végeznek olyan nőknél, akiknél a makromasztia/gigantomasztia jelei figyelhetők meg.

Mi az a mellkisebbítés?

Az eljárás során eltávolítják a mellből a zsírt és a mirigyszövetet, miközben a bőrt megfeszítik, ezáltal a mellek mérete kisebb lesz, így azok kényelmesebbek és arányosabbak lesznek.

Milyen problémák forrása lehet a túl nagy mell?

Sok nő, aki ilyen helyzetben van, tapasztal nyakfájást, hátfájást, vállpánt barázdálódást (a melltartópánt okozta bemélyedések a vállon), rossz a testtartása, kiütések jelenhetnek meg a mell alatt és a túlsúly miatt csökkenhet a mellbimbók érzékenysége is.
 
Ezenkívül a túlságosan nagy mellek érzelmileg is megviseli a fiatal és idősebb nőket. Ez gyakran vezetnek önértékelési problémákhoz, depresszióhoz és társadalmi visszahúzódáshoz.

Kinek ajánlott a mellkisebbítés?

Azoknak a nőknek javasolt a beavatkozás, akiknek túlméretezett mellei orvosi problémákat, alacsony önbecsülést, fizikai vagy szociális kellemetlenséget vagy frusztrációt okoznak, vagy a terhesség, a szoptatás szempontjából okoznak jelentenek akadályt. Fontos, hogy a páciensek tisztában legyenek az eljárással kapcsolatos részletekkel és kockázatokkal, valamint reális elvárásokkal rendelkezzenek, így elégedettek lesznek a műtét eredményével.

Az első konzultáció

Az első konzultáció során a plasztikai sebész minden olyan kérdésre vagy aggodalomra válaszol, amely a páciensekben felmerülhet az eljárással kapcsolatban. Fizikai vizsgálatot is végez, hogy felmérje a szöveteket, a megereszkedés mértékét, a mellbimbók helyzetét a mellránchoz képest, valamint a bőr minőségét. Figyelembe véve a páciens anatómiáját és általános kozmetikai céljait, személyre szabott kezelési tervet készít.

A mellkisebbítés menete

A mellkisebbítést általános érzéstelenítéssel végzik el és a beavatkozás nagyjából 2-4 órán át tart.

A műtét jellegétől függően többféle eljárással is elvégezhető a mellek kisebbítés:

 • Függőleges heg technika (más néven Lollipop bemetszés): Abban az esetben ajánlott, ha a kisebbítés mértéke nem túl nagy. Mivel nem történik bemetszés a mellránc mentén, ez a technika kevesebb heggel jár. Az egyik bemetszést az areola széle körül alakítják ki, a második bemetszést pedig függőlegesen az areolától lefelé a mellráncig helyezik el.
 • Zsírleszívásos technika: A csak zsírleszívásos technikát általában olyan nőknél alkalmazzák, akiknél csak minimális vagy közepes mennyiségű zsírszövet eltávolítására van szükség. A jelölteknek kiváló bőrrugalmassággal kell rendelkezniük. Mivel ez a technika apró bemetszéseket igényel, a felépülési idő sokkal rövidebb, mint más mellműtéteknél.
 • Hagyományos mellkisebbítő műtét: Ez a technika egy horgony alakú bemetszéssel jár, és ideális a rendkívül nagy mellekkel rendelkező nők számára. A bőr, a zsír és a szövetek eltávolíthatók az alsó mellről, és a mellbimbók és a mellbimbók helyzete is megváltoztatható.

A gyógyulás folyamata

A mammoplasztikai műtétet követően a páciens sebészi kötéssel a bemetszéseken és esetleg drénnel a karok alatt fog felébredni. Műtét után melltartót vagy kompressziós ruhát kell viselni. Bár a műtétet követően a mellek érzékenyek, duzzadtak vagy zúzódásosak lehetnek, azonnali javulást fog tapasztalható a súlyuk és a méretük tekintetében.

A dréneket a műtétet követő napon távolítják el, a varratok jó része felszívódik, egyet kivéve, amit 2 héttel a beavatkozás után vesznek ki.

A legtöbb beteg egy héten belül visszatérhet a munkába. A megerőltető tevékenységet azonban négy-hat hétig kerülni kell. A műtétet követő első hónapban a pácienseknek a gyógyulás elősegítése érdekében erősen alátámasztó, merevítő nélküli melltartót kell viselniük. Ez idő alatt a mellek feszesnek és laposnak tűnhetnek. De ahogy a duzzanat csökken és a teste gyógyul, a mellei természetesebb, könnycsepp alakú megjelenést fognak ölteni. A műtét után néhány hónapig még fennállhat némi enyhe duzzanat.

A mellkisebbítés eredményei hosszú évekig tarthatnak. A mellek azonban természetes módon tovább öregednek, és ennek következtében idővel változhat az alakjuk, méretük és helyzetük. Az eredmények meghosszabbításának legjobb módja az egészséges életmód követése (azaz stabil testsúly fenntartása, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, dohányzás kerülése).

 • Kezelés ára
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.