nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Alsó és felső szemhéjplasztika

 • Alsó-felső szemhéjplasztika
  Ft-tól
 • Felső szemhéjplasztika
  Ft-tól
 • Alsó szemhéjplasztika
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

Mi az a szemhéjplasztika (Blepharoplastica)?

A szemhéjplasztika, más néven "blepharoplasty" olyan eljárás, amely a felső és/vagy alsó szemhéjak megjelenését fiatalítja. A finom vonalakat, ráncokat és megereszkedést okozó meglazult bőr mennyiségét csökkentik, a puffadtságot és táskákat okozó zsírlerakódásokat pedig eltávolítják vagy áthelyezik. Az izmok és egyéb szövetek feszesítésével a tekintet felfrissült és élettel teli lesz.

A szemhéjplasztika előnyei

 • Fiatalosabb megjelenést kölcsönöz
 • Búcsút inthetünk a fáradt tekintetnek
 • A látást nehezítő felesleges bőr és zsírlerakódás eltűnik

Kinek ajánlott a szemhéjplasztika?

A szemhéjplasztikát azoknak javasoljuk, akiknek a felső vagy az alsó szemhéján megereszkedett bőr vagy felesleges zsírszövet rakódott le. Ennek következében a szem alatt táskák jelentek meg, illetve ráncok alakultak ki. Ez a hatékony ambuláns műtét elvégezhető a felső szemhéjon, az alsó szemhéjon vagy a felső és az alsó szemhéjon egyazon beavatkozás során.

A beavatkozás nem végezhető el abban az esetben, ha a páciensnek olyan egészségügyi problémája van, amely hatással van a szemére. A szemműködést befolyásoló betegségek közé tartoznak a következők: pajzsmirigy alulműködés, szemszárazság, glaukóma, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség.

Felkészülés a beavatkozásra

Az első szemhéjplasztikai konzultáció során az orvos összeállít egy műtét előtti tervet, amely részletezi a műtét napja előtt követendő utasításokat. A műtét előtti előírások közé tartozhat az étrend megváltoztatása, bizonyos gyógyszerek műtét előtti elhagyása, valamint a dohányzás mellőzése a műtét előtt és után legalább két-négy hétig. A konzultáció alkalmával az orvos azt is ismerteti, hogy mit kell tenni a beavatkozás után, mire lesz szükség, miket kell beszerezni.

A szemhéjplasztika menete

A felső szemhéjplasztika a legtöbb esetben helyi érzéstelenítéssel történik. A plasztikai sebész a bemetszéseket úgy helyezi el, hogy azok jól elrejthetők legyenek a szemhéj természetes struktúráiban. A felső szemhéj korrekciója általában a szemhéj természetes ránca mentén található bemetszésen keresztül történik, amelyen keresztül az izmok megfeszülnek, a zsírlerakódások átrendeződnek, és a felesleges bőr eltávolításra kerül. A beavatkozás befejezése után a bemetszéseket varratokkal zárják le. Az eljárás körülbelül egy órát vesz igénybe.

Az alsó szemhéjplasztika során sebész egy bemetszést ejt közvetlenül az alsó szempillasor alatt, hogy eltávolítsa vagy áthelyezze a felesleges zsírt és eltávolítsa az alsó szemhéj felesleges bőrét.

A felépülés folyamata

Mint sok más plasztikai sebészeti beavatkozás esetében, a legtöbb páciens a szemhéjműtét után körülbelül tíz nappal képes újra munkába állni és a szokásos tevékenységeket folytatni. Némi duzzanat és véraláfutás még néhány hétig fennállhat, de a hideg borogatás segít csökkenteni ezeket a mellékhatásokat.

Mennyi ideig látható a szemhéjplasztika eredménye?

A szemhéjplasztika eredményei hosszú ideig tarthatnak, amennyiben a páciens egészséges bőrápolási rutint folytat és védi a területet a naptól. Tudni kell azonban, hogy szem körüli bőr és szövetek természetes módon tovább öregednek.
 

 • Alsó-felső szemhéjplasztika
  Ft-tól
 • Felső szemhéjplasztika
  Ft-tól
 • Alsó szemhéjplasztika
  Ft-tól
 • Az első konzultáció díja (a beavatkozás árából levonódik)
  35 000 Ft

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.