nyitvatartás H-Sz-P: 10:00-18:00 óráig
klinika címe1025 Bp., Páfrány út 23/B.
telefonszám+36 70 787 7577

Botox

 • Full face
  Ft-tól
 • Nyakbotox
  Ft-tól

Mi az a botox?

A botox egy olyan kezelés, amely felnőtteknél átmenetileg javítja a szemöldök közötti enyhe vagy súlyos ráncok (glabella) és a szarkalábak (a szemek oldala körüli vonalak) megjelenését. A botox a homlok, a száj körüli, az áll és a nyak vonalainak és ráncainak enyhítésére is alkalmazható.

Hogyan hatnak a ránctalanítók?

A ránctalanító szereket abba az izomba fecskendezik, amely összehúzódik és a szarkalábakat, a homlokráncokat, illetve a homlokvonalakat okozza. A gyógyszer átmenetileg blokkolja az izmot, ellazítja azt, ezzel csökkentve a ráncok megjelenését.

Kinek ajánlott a botox?

Botoxot kifejezetten ajánljuk azon emberek számára, akik gyakran ráncolják orrukat vagy homlokukat, ez a beavatkozás ugyanis egy nagyszerű módja annak, hogy kezelje vagy akár meg is akadályozza ezeknek a finom vonalaknak a kialakulását. A páciensek még a hatás elmúlása után is gyakran tapasztalják, hogy kevésbé ráncolják a homlokukat vagy az orrukat, mert a kezelés után teljesen felhagytak ezen szokásukkal.

Hány éves kortól ajánlott a botox?

A botox egyre népszerűbb a huszonévesek körében is, sokan megelőző esztétikai beavatkozásnak vetik alá magukat, hogy elkerüljék a ráncok megjelenését az arcukon. Minden pácienst eseti alapon kell megnézni, megvizsgálni és az alapján mérlegelni. A ráncok megelőzése és a bőr ápolása akkor megfelelő, ha olyan engedéllyel rendelkező szakember végzi el a beavatkozást, aki érti az arc anatómiáját és a bőr textúráját. A ráncok megelőzése fontos szakasz a páciensek életében, hiszen ezzel elkerülhető, hogy a ráncok nagyon erőteljessé, karakteressé váljanak, illetve az utókezelés során nem feltétlen válik szükségessé a drágább kezelések alkalmazása, mint például a különböző töltőanyagok és a lézereskezelés.

Ha egyszer kipróbálom a botoxot, örökre folytatnom kell a kezeléseket?

Nem! A legtöbb páciens annyira meg van elégedve a botox injekciókat, hogy emiatt folytatják az injekciós kezelést, de nem kell örökké folytatni azt.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Sok páciens az ebédszünetben, vagy egyszerűen két megbeszélés, tevékenység között iktatja be a kezelést. Egy teljes botox beavatkozás általában 15-30 percet vesz igénybe, nem igényel semmilyen előkezelést vagy érzéstelenítést.  

Észre fogják venni az emberek, hogy botox kezelésem van?

Nem, sok páciens azt mondja, hogy a barátaik csak annyit kérdeznek tőlük, mi a titkuk, mitől néznek ilyen jól ki.
Használható-e a botox a kiszélesedett állkapocs megjelenésének csökkentésére?

Igen. Az erős masszeter (rágóizom) izomzatú pácienseknél – gyakran ez a TMJ vagy a stressz következménye - a botox segítségével ellazítható az állkapocs, illetve lágyabb állkapocsvonalat eredményezhet a kezelés.

Beadható-e botox injekció terhesség alatt?

Nem, nem kaphat injekciós kezelést várandós. Illetve szoptatás időszaka alatt sem végezhető el a beavatkozás.

Felkészülés a beavatkozásra

Ahogy írtuk, a beavatkozás nem igényel felkészülést, mindössze egy 15-30 perces kezelésről van szó, rövidsége ellenére azonban kiváló hatást lehet vele elérni. Az injekció gyors és biztonságos módja a ráncok csökkentésére. Azonban ez egy orvosi eljárás, és orvosi intézményben kell elvégezni. Az injekciókat is tapasztalt egészségügyi szakembernek kell beadnia, aki tisztában van az arc anatómiájával. A véraláfutás esélyének minimalizálása érdekében a tervezett beavatkozás előtt két héttel kerülni kell az aszpirint és ibuprofent tartalmazó gyógyszereket, a gyógynövényes készítményeket, illetve minden olyan gyógyszer szedését, amelyről ismert, hogy vérhígító hatású. Ha a páciens az injekció beadását megelőző két héten belül szedett ilyen gyógyszert, akkor is elvégezheti az eljárást, amennyiben tisztában van azzal, hogy a véraláfutás kockázata kissé nagyobb. Ha a beteg fontos eseményt tervez, amelyen részt kell vennie, érdemes egy héttel vagy még korábban beütemezni az injekciót.

A botox után

Az injekció beadása után körülbelül négy-hat órán keresztül egyenesen kell tartania a fejét a páciensnek, kerülnie kell a fekvő helyzetet, illetve a megerőltető testmozgást. Az injekciós területeket nem szabad dörzsölni. Ezeken kívül a kezelés után visszatérhet a szokásos tevékenységeihez a beteg. Egyes pácienseknél az injekció beadásának helyén kis mértékű bőrpír vagy duzzanat jelentkezik. Ez általában fél órán vagy egy órán belül megszűnik. Az injekció beadása után azonnal lehet használni sminket, hogy elrejtse a beavatkozás nyomait.

A ráncok súlyosságától függően előfordulhat, hogy egynél több kezelésre van szüksége a betegnek a kívánt eredmény eléréséhez. A kezelés hatását az első két-három nap után lehet észlelni, és az eredmény két héten belül teljesen láthatóvá válik. Két hét után érdemes visszamenni a kezelőorvoshoz, aki egy kontroll keretén belül megnézi, hogy van-e szükség bármilyen utójavításra. Az eredmények általában három-négy hónapig tartanak.

 • Full face
  Ft-tól
 • Nyakbotox
  Ft-tól

ivi med plasztikai sebészet
© IVI MED Kft. Minden jog fenntartva. Site by Meraki.
Kérem, adja meg elérhetőségeit,
hogy kollégánk megkereshesse Önt elérhetőségeinek egyikén!

IVI MED
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési nyilatkozatban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.